ImmoDevelopment maakt uw “energieprestatiecertificaat” (EPC) op voor U.

Een energieprestatiecertificaat geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is.                                                                                       

Op basis van het EPC kan de energiezuinigheid van woningen worden vergeleken. Het EPC legt geen eisen op aan de woning; het heeft een louter informatieve functie.

epc1                                                         

EPC Nieuw

 

Op het nieuwe EPC staat een label dat gaat van A+ tot F. Een woning met een A+ produceert meer energie dan ze verbruikt, terwijl een F-woning een energieverslinder is. Dankzij het nieuwe EPC kunnen potentiële kopers/huurders de energieprestatie van een woning beter inschatten en vergelijken met andere woningen.

Woningen of appartementen waar er energetisch nog werk aan de winkel is, krijgen een uitgebreider overzicht op aanbevelingen, aangevuld met een kostenindicatie. Zo weet een koper/huurder beter wat hem te wachten staat. Bovendien zal er ook meer technische informatie opgenomen worden in het EPC.

Zo wil het nieuwe EPC nog meer een houvast zijn voor energetische ingrepen. Waar liggen de prioriteiten als je investeert om je nieuwe appartement of woning energiezuinig te maken? Pak je eerst het dak aan of is muurisolatie een logischere zet? Het nieuwe EPC helpt je prioriteiten te stellen en de kosten inschatten. Vroeger waren die aanbevelingen veel vrijblijvender

 Voor alle verdere inlichtingen steeds bereikbaar op 09/311.85.11, op info@immodevelopment.be of vul één van de aanvraagformulieren in op deze website.